فشار خون چیست؟

فشار خون چیست؟

بسیاری از افراد بزرگسال آسیب هایی مانند فشارخون را تجربه می‌ کنند که قطعا در صورت عدم کنترل می‌ تواند آسیب‌ های زیادی را برای فرد به همراه آورد.

فشار خون بالا زمانی اتفاق می افتد که خون وارد شده در رگ ها فشار مضاعفی را بر دیواره رگ وارد کرده و قلب با سرعت بالاتر خون را پمپاژ می کند.

فشار خون بالا سبب زحمت بیشتر قلب شده و فشارهای ناگهانی و محکمی بر دیواره رگ ها وارد میشود، این فرآیند می تواند موجب ترکیدگی مویرگ ها و بروز سکته و دیگر آسیب ها شود.

فشارخون بالا معمولا در بانوانی که در دوران بارداری به سر می‌ برند شایع تر خواهد بود و معمولاً این عارضه در هفته‌ ۲۰ شروع شده و تا پایان بارداری با مادر همراه است.

به همین دلیل متخصصان توصیه می‌ کنند که در اقدامات پیش از بارداری رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و در روند بارداری حتما از خوراکی‌ های سالم و ارگانیک استفاده کنید و به هیچ عنوان شرایط را برای افزایش فشار خون فراهم نکنید.

اگر بانوان در دوران بارداری به متخصص مراجعه کنند در روند چکاپ مادر و جنین اندازه گیری فشار خون از الزامات به شمار می آید که باید حتماً در پرونده و سوابق آنها درج شود، به فشار خون بارداری پره اکلامپسی هم می گویند.

چنین عارضه ای بسیار خطرناک است اما قابل کنترل خواهد بود.

اگر بانوان در دوران بارداری فشار خون بالا را تجربه کنند ممکن است آسیب های زیادی به ناحیه کبد و کلیه آنها وارد شود که از شایع ترین عوارض آنها می‌توان به دفع پروتئین اشاره کرد که خطرات زیادی را برای مادر و جنین به همراه می آورد.

عوارض فشار خون بالا در بارداری

عوارض فشار خون بالا در بارداری
عوارض فشار خون بالا در بارداری

بسیاری از متخصصان و پزشکانی که در زمینه زنان و زایمان فعالیت دارند افزایش فشار خون را در بارداری امری خطرناک دانسته که می‌ تواند آسیب‌ های جدی و جبران ناپذیری را برای سلامت مادر و جنین به همراه آورد.

از خطرناک ترین عوارض فشار خون بالا در بارداری می توان به جدا شدن جفت از رحم اشاره کرد البته اگر این اتفاق رخ دهد قطعاً جنین با کمبود مواد مغذی و اکسیژن مواجه میشود که رشد آن را با اختلال مواجه خواهد کرد.

در موارد دیگر ممکن است مادر دچار زایمان زودرس شود و یا نوزاد پس از تولد وزنی کمتر از حالت طبیعی داشته باشد، هرچند که ممکن است زایمان زودتر از موعد نیز اتفاق بیفتد.

نا گفته نماند که فشار خون در بارداری آسیب‌ های زیادی به کلیه، کبد، مغز با سایر اندام های بدن ایجاد می‌ کند و می‌ تواند خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را در مادران افزایش دهد.

باید بدانید که فشار خون در بارداری می تواند به کارکرد درست مغز آسیب وارد کند که گاها مادران بر اثر فشار خون بالا و عدم کنترل آن تشنج و کما را تجربه خواهند کرد.

همچنین فشار خون بالا تاثیر مستقیم و مخربی بر کبد و سلول های خونی وارد می کند که گاها آسیب‌ های زیادی را به مادر و جنین وارد کرده و ممکن است اثرات منفی آن

برای همیشه در بدن آنها باقی بماند.

علائم پره اکلامپسی

علائم پره اکلامپسی
علائم پره اکلامپسی

طبق تحقیقات و تجربه پزشکان، یکی از عوارض شایع در بادراری را فشار خون اعلام کرده اند و در صورت بروز فشار خون مادر باید سریعاً به پزشک مراجعه نماید.

در دوران بارداری وضعیت مادر بسیار حساس است و ممکن است بر اثر یک سهل انگاری کوچک مشکلات جدی نمایان شود، با بروز فشار خون بالا ممکن است دفع پروتئین افزایش پیدا کند که این عامل آسیب زیادی به مادر و نوزاد وارد می کند، اگر در آزمایشات شما دفع پروتئین دیده شود می تواند فشار خون بالا را عامل اصلی آن دانست.

از طرف دیگر اگر صبحگاه پاها، دست‌ها و یا صورت شما ورم داشته و بعد از گذر زمان این تورم از بین نمی‌ رود می‌ تواند نشانه‌ ای از فشار خون بارداری باشد، سردردهای طولانی مدت و یا هرگونه مشکل در بینایی، تاری دید و یا داشتن نقاط نورانی در زاویه دید از علائم این آسیب خواهد بود.

اگر درد در بالای سمت راست شکم شما افزایش پیدا می‌ کند و یا دچار تنگی نفس مکرر میشوید باید بدانید که فشار خون بارداری برای شما رخ داده است.

توجه داشته باشید که این آسیب می تواند علائم شایع دیگری نیز داشته باشد اما از مهمترین آنها موارد ذکر شده است.

اگر از این علائم دو یا چند مورد را دارا هستید حتما برای بررسی دقیق تر به پزشک مراجعه نمایید تا پیش از بروز آسیب برای مادر و جنین اقدامات لازم برای درمان و کنترل فشار خون بارداری انجام پذیرد.

نکات کلیدی

نکات کلیدی
نکات کلیدی

امروزه بسیاری از بانوانی که در دوره بارداری هستند ممکن است آسیب های خطرناکی مانند فشار خون بارداری را تجربه کنند، در اکثر مواقع ممکن است بر اثر پره اکلامپسی آسیب هایی برای مادر به وجود آید و فرد تصور کند که تنها با رژیم غذایی می تواند فشار خون خود را کنترل کند.

اما باید بدانید زمانی که فشار خون بارداری رخ می دهد بدن نمی‌ تواند به تنهایی از پس آن برآید و اختلالات ایجاد شده را برطرف نماید، در چنین شرایطی متخصصان ممکن است درمان را آغاز کرده و با شیوه های درست می توانند اقدامات لازم را برای کنترل فشار خون بارداری انجام دهند.

همواره باید تا حد ممکن تلاش خود را کرده تا مشکلاتی مانند فشار خون بارداری رخ ندهد و این شرایط از زمان شروع میشود که شما در هفته های اولیه بارداری هستید.

مادران باردار نباید خوراکی های نا مناسب را به هیچ عنوان مصرف کنند، و هر گونه مواد خوراکی مانند نمک را که سبب افزایش فشار خون میشود به طور کامل حذف کنید.

رعایت این موارد کمک می کند تاروند بارداری شما با سهولت و سلامت بیشتری طی شود، توجه داشته باشید که خطرات و آسیب‌ های به جای مانده از فشار خون بارداری مشکلات زیادی را برای مادر و جنین به همراه دارد.

اما معمولاً این آسیب ها نهایتاً تا ۶ هفته بعد از بارداری از بدن مادر پاکسازی خواهند شد اما ممکن است تاثیرات منفی آن برای جنین باقی بماند، برای حفظ سلامت خود و جنین رژیم غذایی مناسب داشته باشید و چکاپ های الزامی را انجام دهید تا خطرات احتمالی کنترل شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *