بی اختیاری در بانوان
یکی از عوارض شایع اما نگران کننده در بین بانوان مشکلاتی مانند بی اختیاری ادراری است.
بی اختیاری اداری در خانم ها دلایل و عوامل مختلفی داشته که چند مورد از مهم ترین آنها را برایتان بازگو خواهیم کرد تا شما هم اطلاعاتی خوبی در زمینه درمان این عارضه داشته باشید.
بی اختیاری ادرار ممکن است در سنین جوانی و میانسالی اتفاق بیافتد که هر کدام از این دوره ها درمان های مختلفی خواهند داشت.
بی اختیاری ادراری با شروع سنین میانسالی در بین بانوان شایعه میشود اما بانوان در جوانی و گاها پس از بارداری های متعدد ممکن است بی اختیاری ادراری را تجربه کنند که شدت این عارضه در افراد متغیر خواهد بود.
چندین زایمان طبیعی پشت سر هم می تواند عامل اصلی بروز اختیاری ادراری خانم ها باشد که حتماً باید تحت درمان قرار گرفته و پیش از آن راهکارهایی را برای جلوگیری از این عارضه انجام دهید.
همچنین اگر وضعیت جنین به گونه ای باشد که با وزن زیاد و اندامی درشت متولد شود، قطعاً زایمان طبیعی برای مادران سخت تر خواهد بود.
انجام چنین شرایطی می تواند آسیب های زیادی به مادر وارد کرده که از شایع ترین آنها بی اختیاری ادرار می باشد.
هرگونه جراحی هایی که در ناحیه لگن انجام میشود و البته افتادگی رحم و افتادگی واژن از دیگر دلایل بروز بی اختیاری ادرار در بانوان خواهد بود.
این امر برای بانوان بسیار نگران کننده و ناخوشایند است، اما می توانند به راحتی با مراجعه به پزشک متخصص اقدامات لازم را برای درمان انجام دهند.
از دیگر عوامل تاثیر گذار بر بی اختیاری ادرار در بانوان می توان به بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون و نارسایی قلبی اشاره کرد.
البته هر گونه آسیب های مختلف مانند آلزایمر، سکته های مغزی و یا حتی پارکینسون می تواند این عامل را به همراه آورده و بی اختیاری ادراری خانم ها را نیز افزایش دهند.
مشکلات عصبی در ناحیه مثانه و البته ناتوانی در تشخیص پر یا خالی بودن آن از دیگر دلایل شایع بی اختیاری اداری است که ممکن است افراد زیادی از جمله بانوان با آن مواجه شوند.
باید بدانید که بی اختیاری ادراری می تواند به صورت نشت غیر ارادی ادرار و یا چکه ای باشد و گاها فرد به صورت ناخواسته ادرار موجود در مثانه را نیز تخلیه خواهد کرد، شدت این عارضه بستگی به وضعیت جسمانی افراد دارد اما باز هم با همه این تفاسیر قابل درمان خواهد بود.
علت بروز بی اختیاری در بانوان
برخی بانوان در دوره های مختلف و سنین گوناگون ممکن است مشکلاتی مانند بی اختیاری ادراری را نیز تجربه کنند، که البته امری بسیار ناخوشایند و نگران کننده بوده که با روش های مختلف قابل درمان می باشد.
متخصصان علت بروز بی اختیاری ادرار در بانوان را انجام زایمان طبیعی، افزایش سن، کاهش وزن های شدید و ناگهانی می دانند که می توانند از دلایل اصلی بی اختیاری ادراری در بانوان باشند.
اما زمانی که بی اختیاری ادراری اتفاق می افتد نشانه های متفاوتی دارد، برخی از افراد این آسیب را تنها در حد نشت ادرار تجربه می کنند و برخی دیگر با تخلیه کامل ادرار مواجه میشوند.
بی اختیاری در بانوان باعث از دست رفتن اعتماد به نفس و روحیه افراد میشود و ممکن است در صورت عدم درمان باعث گوشه گیری و منزوی شدن این اشخاص شود.
امروزه متخصصان و پزشکانی که در این زمینه فعالیت دارند سعی دارند با روش های تضمینی سلامت شخص را به او بازگردانند.
برای درمان بی اختیاری ادراری روش های مختلفی مانند دارو درمانی، لیزر درمانی و یا جراحی پاسخگو می باشد و با توجه به شدت عارضه متخصصان بهترین روش را در پیش خواهند گرفت.
اما باید بدانید که یکی از مهمترین دلایلی که باعث بروز بی اختیاری در بانوان میشود، ضعف در ناحیه عضلات میانی بدن است که انجام فعالیت های ورزشی به طور مرتب و انجام تمرینات کگل می تواند به تقویت عضلات میانی کمک زیادی کند و باعث تقویت عضلات کف لگن شده و از بروز چنین آسیبی جلوگیری می کند.
اگر احتمال می دهید که آسیب هایی مانند بی اختیاری ادرار برای شما به وجود می آید، و ممکن است در آینده آن را تجربه کنید، باید بدانید که انجام تمرینات پیوسته و اصولی می تواند به درمان و پیشگیری از بی اختیاری کمک زیادی کند.
اگر به دلایل مختلف با بی اختیاری ادراری مواجه میشوید حتما به پزشکان و مراکز درمانی مراجعه کنید.
زیرا این عارضه با خود درمانی و یا روش های سنتی قابل بهبود نمی باشد و متخصصان باید حتماً شرایطی خاصی را طبق اصول برای شما در نظر بگیرند تا بتوانند در مدت کوتاه بی اختیاری ادراری بانوان را بهبود بخشیده و از تشدید و یا بازگشت مجدد آن جلوگیری نمایند.
انواع بی اختیاری ادراری در زنان
انواع بی اختیاری ادراری در زنان می توان به این موارد اشاره کرد:
- بی اختیاری ادراری استرسی (Stress incontinence): در این نوع بی اختیاری ادراری، فشار بر مثانه افزایش مییابد و باعث نشت ادرار میشود. معمولاً در صورت فعالیتهایی مانند خنده، سرخوردگی، عطسه و ورزش شدید رخ میدهد.پس از اینگونه اعمال در فعالیت های فوق به مثانه فشار وارد می شود و ادرار به بیرون نشت می کند.
- بی اختیاری ادراری تنشی (Urge incontinence): در این نوع بی اختیاری ادراری، احساس نیاز به ادرار کردن ناگهانی و شدید است و فرد قادر به کنترل آن نیست. ممکن است با علائمی مانند تنش در ناحیه پایینی شکم، ادرار تکهتکه و ادرار خروجی بسیار کم همراه باشد.
- بی اختیاری ادراری مخلوط (Mixed incontinence): در این نوع بی اختیاری ادراری، علائم بی اختیاری ادراری استرسی و تنشی همزمان وجود دارند.
- بی اختیاری ادراری زمانی (Overflow incontinence): در این نوع بی اختیاری ادراری، مثانه پر است اما عضلات مثانه ضعیف هستند و نمیتوانند ادرار را به طور کامل خالی کنند. این باعث نشت ادرار به صورت چکههای کوچک و پیوسته میشود.
- بی اختیاری ادراری شدید (Reflex incontinence): در این نوع بی اختیاری ادراری، کنترل ارادی بر روی ادرار کردن کاملاً از دست میرود و ادرار به صورت ناگهانی و بدون هشداری خروج مییابد.
در صورت بروز هر نوع بی اختیاری ادراری در زنان، مراجعه به پزشک متخصص ادرار و تناسلی توصیه میشود تا علت و درمان مناسب تعیین شود.
درمان بی اختیاری ادراری
یکی از سخت ترین و البته نگران کننده ترین آسیب هایی که ممکن است همه افراد به ویژه بانوان در سنین میانسالی تجربه کنند، بی اختیاری ادراری است، که کمی نگران کننده و ناخوشایند است و همواره بانوان درصدد درمان این عارضه برآمده اند.
روش های مختلفی برای درمان بی اختیاری ادرار در بانوان وجود دارد که چند مورد از کاربردی ترین آنها را برایتان بازگو خواهیم کرد.
در مرحله اول زمانی که شخصی با چنین عارضه ای به پزشک مراجعه می کند متخصصان ابتدا وضعیت جسمانی فرد را مورد بررسی قرار داده تا بتوانند عامل اصلی بروز بی اختیاری ادرار در خانم ها را نیز پیدا کنند.
اگر این مشکل بر اثر بیماری های داخلی باشد متخصصان سعی دارند با دارو درمانی آسیب پیش آمده را کنترل کرده و به مرور زمان بی اختیاری ادراری نیز بهبود پیدا می کند.
البته مصرف استروژن در بانوانی که به یائسگی می رسند می تواند تاثیر زیادی بر درمان این عارضه را داشته باشد.
با توجه به تشخیص و تجویز پزشک هورمون تراپی می تواند نتیجه مثبتی برای درمان این عارضه داشته باشد.
متخصصان همواره به همه بانوان توصیه می کنند که از سنین جوانی فعالیت های ورزشی را برای حفظ سلامت سایر اندام های بدن انجام دهند.
از مهمترین آنها تمرینات کگل بوده که می تواند عضلات میانی بدن را تقویت کرده و از مشکلاتی مانند بی اختیاری ادرار، افتادگی مثانه و رحم جلوگیری خواهد کرد، و هرگز نباید این تمرینات را دست کم بگیرید.
اگر به واسطه دارو درمانی و اصلاح رژیم غذایی و البته علاوه بر فعالیت های ورزشی، بی اختیاری ادرار در خانم ها درمان نشود، متخصصان مجبور میشود با انجام عمل های جراحی چنین عارضه ای را بهبود ببخشند.
جراحی برای درمان بی اختیاری ادراری آخرین مرحله بوده و البته کاربردی می باشد اما متخصصان ترجیح می دهند روش های ساده تر را پیش عمل امتحان کنند.
یکی از روش های کاربردی که امروزه در بین پزشکان از محبوبیت ویژه ای برخوردار است به کارگیری تکنولوژی آر اف برای درمان بی اختیاری ادراری خواهد بود، زیرا برای تقویت عضلات بسیار مناسب بوده و به جوانسازی آنها کمک می کند.
بی اختیاری ادراری به دلیل عدم کارکرد درست ماهیچه های مثانه بوده که با روش آر اف آسیب برطرف شده و به تقویت این مجاری و سایر عضلات کمک شایانی خواهد کرد.
نشانه بی اختیاری در بانوان
از شایع ترین نشانه های بی اختیاری در بانوان نشت ادرار است، افرادی که با بی اختیاری مواجه میشوند زمانی که نیاز به تخلیه ادرار دارند پیش از آنکه خود را به محل مناسب برسانند با نشت ادرار مواجه میشوند.
این فرایند امری کاملاً غیر ارادی می باشد و فرد هیچگونه تسلطی بر آن ندارد به همین دلیل امری نگران کننده بوده و فرد سعی دارد میزان مایعات کمتری استفاده کند، قطعاً محدود کردن مایعات برای پیشگیری از این عارضه باعث میشود تا بدن با خشکی زیادی مواجه شود و سایر اندام های حیاتی با مشکل مواجه میشوند.
در هر صورت باید بدانید که به محض مشاهده علائم اولیه نشت ادرار بهتر است با پزشکان و متخصصان ماهر مشورت کنید تا این افراد بتوانند در مراحل اولیه چنین عارضه ای را کنترل و درمان نمایند و از تشدید بیش از حد آن جلوگیری کنند.
نکات مهم در مورد بی اختیاری ادراری
زمانی که بی اختیاری ادراری در بزرگسالان بروز پیدا می کند، امری نگران کننده بوده که می تواند تاثیرات منفی بر سلامت روانی افراد داشته باشد.
به عنوان مثال بانوانی که با مشکلاتی مانند بیاختیاری اداری مواجه میشوند به مرور زمان گوشه گیر شده و ممکن است آسیب های زیادی را برای آنها به همراه آورد، که از جمله آنها منزوی بودن و افسردگی می باشد.
باید بدانید که نشت ادرار دلایل مختلفی داشته که معمولاً پایه و اساس آن ضعف و اختلال در عملکرد سایر ارگان ها خواهد بود.
نگه داشتن ادرار و داشتن حس تخلیه آن امری کاملاً غیر ارادی بوده که ممکن است در افراد این حس از کار بیفتد.
متخصصان همواره سعی دارند با روش های مختلف به تقویت اعصاب ناحیه لگن کمک کرده و از بروز چنین آسیبی جلوگیری نمایند.
اگر چنین آسیبی رخ دهد متخصصان می توانند با دارو درمانی و انجام فعالیت های ورزشی مناسب و گاها لیزر درمانی و جراحی این عارضه را بهبود ببخشند.
مسئله مهم این است که لیزر درمانی و یا استفاده از دستگاه آر اف می تواند روش قطعی برای درمان بی اختیاری ادرار در خانم ها باشد، به شرط آنکه طبق گفته پزشک همه مراحل درمان با دقت انجام شود و هیچ نوع کاستی از طرف فرد بیمار بروز نکند.
شما می توانید با چند دوره درمان و بر اساس شدت عارضه، آسیب پیش آمده را بهبود بخشیده و از بروز مجدد آن جلوگیری نمایید.
متخصصان با اطمینان به شما می گویند که این نوع درمان کاملا قطعی و برگشت ناپذیر خواهد بود.
از نکات قابل توجه و مهم در زمینه درمان بی اختیاری ادراری بانوان این است که برای بهبود این عارضه حتما باید به پزشکان و متخصصانی مراجعه کنید که در این زمینه تبحر کافی داشته و بتوانند بر اساس تجربه و مهارت خود این عارضه را بهبود ببخشند.
مراجعه به مراکز درمانی معتبر باعث میشود تا شما بتوانید با صرف هزینه ها و زحمت کمتر نتیجه مطلوب را طی مدت زمانی کوتاه کسب کنید و دیگر نگرانی بابت پرداخت هزینه ها و طول درمان زیاد نخواهید داشت.
علت تاکید بر مراجعه به متخصصان این است که این افراد به هیچ عنوان درمان های سطحی را در پیش نخواهند گرفته و همواره سعی دارند تا آسیب های اصلی و ریشه ای را پیدا کرده و گاها چندین درمان را به صورت همزمان در پیش بگیرند.
این متخصصان درمان هایی را انجام می دهند که سایر قسمت های دیگر آسیب نبینند و عوارض ناشی از جراحی و یا دارو درمانی را متحمل نخواهند شد.
عواقب عدم درمان بی اختیاری در بانوان
بانوان ممکن است تحت شرایط خاص مانند افزایش سن و انجام زایمان و هرگونه بیماری های زنانه مشکلاتی مانند بی اختیاری ادراری را تجربه کنند.
اما گاهی شرم از بیان این موضوع و یا عدم آگاهی برخی از بانوان باعث میشود تا این افراد به موقع و در زمان مناسب برای درمان بی اختیاری ادراری به پزشک مراجعه نکنند.
در این مطلب چند مورد از مهمترین عوارض بی اختیاری ادراری را برای شما شرح خواهیم داد تا بدانید که اگر این مسئله درمان نشود تا حد بسیار زیادی پیشروی کرده و می تواند محدودیت های زیادی را برای افراد به همراه آورد.
به طور کلی بی اختیاری ادراری به دلیل اختلالات اتفاق می افتد که در عضلات کف لگن رخ می دهد و معمولاً شل شدن عضله ها و عدم کارایی درست آنها منجر به بی اختیاری ادراری میشود.
بسیاری از بانوان بی اختیاری را در مراحل ابتدایی با نشت ادرار هنگام عطسه و سرفه تجربه می کنند و اگر در همین مرحله پیگیر بهبود آن نشوند در گذر زمان ممکن است تخلیه ناگهانی ادرار را به صورت کامل تجربه نمایند.
قطعا چنین شرایطی برای بانوان محدودیت بسیار زیادی به همراه خواهد داشت و این افراد نمی توانند مانند گذشته در هر محیط و مکانی حاضر شوند و همواره ترس از این مسئله می تواند تاثیرات مخربی بر سلامت روانی و اعتماد به نفس آنها داشته باشد.
از مهمترین دلایل بی اختیاری ادرار در بانوان باید به مشکلاتی در سایر قسمت های بدن اشاره کرد، به عنوان مثال افتادگی رحم، افتادگی مثانه و هرگونه یبوست های مزمن و دردهای لگنی و شکمی همگی عواملی هستند که بر بی اختیاری ادراری موثر می باشند.
مسئله این است که اگر به واسطه تمامی این عوارض جسمانی بی اختیاری اداری را تجربه کنید و فرآیندهای درمانی را خیلی سریع در پیش نگیرید این موارد شدت گرفته و به بیماری بزرگ با درمان های سخت تر تبدیل خواهد شد.
پزشکان بر این باورند که بی اختیاری ادراری نهایتاً با دارو درمانی و تقویت عضلات کف لگن بهبود پیدا می کند و بهتر است پیش از شدت گرفتن این عارضه و بروز محدودیت های نگران کننده حتما به آن رسیدگی کنید تا روند درمان را خیلی سریع تر و بهتر طی کنید.
نکته دیگری که باید بدانید این است که بی اختیاری ادراری حتی در حد بسیار خفیف می تواند نشانه ای از مشکلات هورمونی باشد اگر بدن انواع هورمون ها را به صورت اصولی ترشح نکند چنین اتفاقاتی رخ می دهد و ممکن است در طولانی مدت مشکلات جسمانی شدیدتر را نیز در پی داشته باشد.
به همین دلیل است که پزشکان بی اختیاری ادراری را مستقیماً نشات گرفته از سایر بیماری ها دانسته و معتقدند که اگر چنین عارضه ای را تجربه می کنید باید برای بررسی سلامتی خود حتماً به پزشک مراجعه نمایید.
نباید نسبت به مشکلاتی مانند بی اختیاری ادراری بی تفاوت باشد زیرا ممکن است در مدت زمان کوتاه به آسیبی بزرگ تبدیل شده و علاوه بر نگرانی و هزینه زیاد سایر مشکلات جسمانی را برای شما به همراه آورد.
خدمات درمان بی اختیاری ادرار در ایلام
دکتر سارا ملکشاهی یکی از بهترین متخصص های زیبایی زنان در شهر ایلام می باشد.
شما برای درخواست رزرو نوبت درمان بی اختیاری ادرار در ایلام از دکتر ملکشاهی میتوانید از طریق تماس با ما و راه های ارتباطی که قرار دارد نوبت خود را ثبت کنید.