آسیب های ناشی از سقط جنین
یکی از مهم ترین و حساس ترین دورانی که همه بانوان در سنین جوانی تجربه می کنند، فرایند بارداری و زایمان خواهد بود.
البته این روند همیشه با سلامتی طی نشده و گاها می توان اسیب ها و مشکلاتی را به همراه داشته باد، به ویژه در ماه های اولیه برخی بانوان با سقط مکرر جنین مواجه شده و توانایی نگهداری نوزاد در رحم را ندارد.
چنین اتفاقی به صورت کاملا غیر ارادی پیش می آید و مادر هیچ گونه کنترلی بر روی این قضیه نخواهد داشت.
بانوانی که بالای ۳۵ سال هستند، ممکن است سقط مکرر جنین را تجربه کرده و البته به دنبال آن آسیب ها و درد زیادی را تجربه خواهند کرد.
مشکلات ناباروری و البته سابقه سقط جنین می تواند باعث بروز مجدد این آسیب شده که خطرات زیاد و البته مشکلات روحی و روانی را برای زوج به ویژه مادر به همراه می آورد.
از دلایل شایع سقط مکرر می توان به هر گونه نقص در سیستم ایمنی بدن مادر اشاره کرد. معمولا در سه ماهه اول بارداری سقط اتفاق می افتد.
از مهم ترین دلایلی که نهایتا منجر به سقط مکرر جنین میشود، می توان به مشکلات هورمونی اشاره کرد.
متخصصان و پزشکان به همه بانوان در دوران پیش از بارداری توصیه می کنند که آزمایشات و چکاپ های مربوطه را انجام داده تا مطمئن شوند که هورمون ها در بدن مادر به درستی ترشح میشوند.
عدم تعادل هورمونی قطعاً مشکلاتی مانند تنبلی تخمدان و اختلالات تیروئیدی را درپی داشته و اگر بدون اطلاع از این عوارض مادر باردار شود به احتمال خیلی زیاد سقط مکرر جنین را تجربه خواهد کرد.
برخی مشکلات در ساختار رحم می تواند علتی برای سقط مکرر جنین باشد، که معمولاً چنین آسیبی در سه ماهه دوم بارداری نمایان میشود.
نارسایی دهانه رحم می تواند عاملی برای تشدید این عارضه باشد.
متخصصان همواره به بانوان توصیه می کنند که وجود عفونت در ناحیه واژینال را جدی بگیرند، این عفونت ها در صورت عدم درمان به رحم کشیده شده و مشکلات زیادی را به همراه می آورد.
اگر بانوان در دوران بارداری عفونت رحم را تجربه کنند درصد سقط جنین تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا می کند و البته مادر نمی تواند با مصرف آنتی بیوتیک های قوی این در عفونت را نیز درمان کند.
همچنین عوامل ژنتیکی می تواند باعث بروز سقط مکرر جنین شود.
بیماری هایی مانند نارسایی قلبی و کلیوی و مصرف دخانیات عامل تشدید این عارضه بوده که حتما باید آنها را جدی بگیرید.
سقط مکرر خطرات زیادی برای سلامت مادر به همراه می آورد که ممکن است برخی از آنها جبران ناپذیر بوده و مادر را وارد پروسه های درمانی شدید و سخت می کند.
اگر قصد بارداری دارید و سقط مکرر را تجربه کرده اید، با روش های و چکاپ های پیش از بارداری دیگر هرگز با آن مواجه نشده و باید به پزشک زنان مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای پیش از بارداری انجام دهید، تا بتوانند زمان بارداری سلامت جنین و مادر حفظ کرده و مشکلات جانبی را نیز متحمل نشوند.
عوامل موثر بر سقط مکرر
بسیاری از متخصصان و پزشکانی که در زمینه زنان زایمان و ناباروری فعالیت دارند، مشکلاتی مانند سقط مکرر را ناشی از اختلالات مختلف میدانند.
مصرف دخانیات برای همه افراد به ویژه بانوان خطرات زیادی داشته و حتی اگر در دوران بارداری استفاده شوند خطر سقط جنین را تا حد زیادی افزایش می دهد.
بیماری های قلبی و کلیوی نیز تاثیر زیادی بر سقط مکرر دارند و البته نباید از تیروئید خود غافل شوید.
کم کاری تیروئید عامل اصلی بسیاری از سقط ها در دوران بارداری می باشد.
میزان هورمون ها و البته اختلالاتی در بخش کروموزوم های جنین می تواند عاملی برای سقط جنین باشد، در هر صورت سقط مکرر به هر دلیلی که اتفاق بیفتد باید بررسی شود تا پزشکان و متخصصان بتوانند از تکرار چنین آسیبی جلوگیری نمایند.
بهتر است که به محض مشاهده هرگونه آسیب در دوران بارداری به پزشک مراجعه نمایید زیرا در صورت سقط، مادر آسیب ها و درد زیادی را متحمل میشود.
بهتر است بعد از هرگونه سقط بدون اطلاع پزشک اقدام به بارداری نکنید و بهتر است وضعیت جسمانی و سلامت خود را بررسی کرده تا بتوانید بارداری های بعدی را بدون هرگونه مشکل پشت سر بگذارید.
درمان سقط مکرر
از زمانی که سقط مکرر برای بانوان اتفاق می افتد، نگرانی و حس و حال ناخوشایند بر آنها قالب شده و همواره به دنبال راه و روشی برای درمان این آسیب هستند.
زمانی که مادر پس از سقط به پزشک مراجعه می کند، متخصصان ابتدا وضعیت جسمانی مادر را بررسی کرد تا بتوانند دلیل اصلی سقط مکرر را پیدا کنند.
با پیشرفت علم و توسعه فناوری روش های مختلفی برای جلوگیری از سقط مکرر وجود داشته و همه افراد می توانند مادر شدن را به آسانی تجربه کنند.
اگر سقط مکرر بر اثر عدم تعادل هورمون ها باشد، متخصصان با یک دوره دارو درمانی هورمون ها را به وضعیت تعادل رسانده و خطر سقط جنین را نیز کاهش دهند.
اما باید بدانید که اگر مادر یا پدر مشکلات زمینه ای و یا بیماری های خاص داشته باشند، حتماً باید پیش از بارداری به طور کامل درمان شوند تا خطرات دوران بارداری مانند سقط مکرر را تجربه نکنند.
اما گاهی اوقات برخی مشکلات مربوط به ناحیه رحم بوده که اصطلاحاً به آن نارسایی رحم گفته میشود.
اگر فرد وضعیت جسمانی مناسبی داشته باشد و تنها مشکل در بخش رحم باشد، پزشکان سعی دارند تا با روش های مختلفی مانند سرکلاژ اقدامات لازم برای سلامت جنین را انجام دهند.
سرکلاژ روشی بسیار حساس اما کاربردی بوده که باید توسط متخصصان و پزشکان ماهر و کاربلد انجام شود در غیر این صورت خطراتی برای مادر و جنین به همراه خواهد داشت.
در سه ماه اول بارداری اگر پزشکان متوجه شوند که خطر سقط افزایش پیدا کرده، سعی دارند تا اقداماتی مانند سرکلاژ را انجام داده تا بتوانند وضعیت جنین را در حالتی نرمال قرار داده تا لانه گزینی جنین با سلامت کامل انجام پذیرد.
اگر متخصصان متوجه شوند که همه این شرایط گزینه مناسبی برای حفظ جنین کافی نبوده و سقط مکرر اتفاق می افتد سعی دارند از رحم اجاره ای استفاده کنند.
رحم اجاره شرایطی مساعد و مناسب برای تمامی اشخاص بوده که می توانند فرزند خود را در رحم شخص دیگری پرورش دهند، در چنین شرایطی متخصصان تخمک را از مادر و اسپرم را از پدر برداشت کرده و با لقاح آزمایشگاهی نطفه را در رحم فرد جایگزین قرار خواهند داد.
اگر مادر به هر دلیلی قادر به اتمام دوران بارداری نباشد، متخصصان همواره از روش های کاربردی و البته نوین استفاده کرده و می توانند با کمترین میزان آسیب و خطر سلامت مادر را حفظ کرده و البته می توانند فرزندی کاملا سالم را به آنها تقدیم کنند.
همواره باید بدانید که عوارض و مشکلاتی مانند سقط مکرر برای بانوان خطرات زیادی داشته و اگر این روند ادامه پیدا کند می تواند آسیب های بسیار زیادی به اندام های حیاتی مانند رحم وارد کند.
اگر شخصی با سقط مکرر مواجه شود هرگز نباید نسبت به چنین اتفاق بی تفاوت باشد و حتما باید به پزشک مراجعه کرده تا با بررسی آسیب های به صورت دقیق، از مشکلات دیگر جلوگیری کنند.