تهوع و استفراغ در بارداری

تهوع و استفراغ در بارداری

یکی از مشکلات شایع که بسیاری از بانوان در دوران بارداری با آن مواجه میشوند، تهوع و استفراغ است که ممکن است با شدت متفاوت برای هر شخص بروز پیدا کند.

هنوز هم دلیل قطعی برای بروز استفراغ مشخص نشده اما بسیاری از متخصصان علت این آسیب را افزایش ناگهانی میزان هورمون ها دانسته و ممکن است با توجه به شرایط جسمانی مادر این عارضه برای هر شخص به وجود آید.

پس از بروز تهوع و استفراغ در اوایل بارداری این نگرانی برای مادران به وجود می آید که شاید سلامت آنها به طور جدی به خطر بیفتد.

اما باید بدانید که جنین به هیچ عنوان آسیب ندیده و می‌تواند روند رشد خود را با دریافت انواع ویتامین از مغز استخوان مادر به انجام برساند اما این مادر است که معمولاً در روند بارداری و پس از بروز حالت تهوع ممکن است عوارض جدی را متحمل شود.

در چنین شرایطی وزن گیری مادران با اختلال مواجه شده و ممکن است عوارض شدیدی مانند کمبود آب بدن را به همراه داشته باشد.

از طرف دیگر اگر بانوان در دوره بارداری نتوانند تغذیه مناسب داشته باشند با ضعف و بیحالی شدید مواجه شده که قطعا دوران بارداری را برای آنها سخت و طاقت فرسا می کند.

متخصصان روش‌ های مختلفی برای کنترل حالت تهوع و استفراغ بارداری به مادران توصیه می کنند.

با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب چند راهکار مناسب برای پیشگیری از تهوع و استفراغ در دوران بارداری را برای شما شرح دهیم تا بتوانید با مصرف خوراکی های مناسب از سلامت خود و جنین محافظت کرده و دوره ای آسان و شیرین را پشت سر بگذارید.

 کنترل تهوع و استفراغ در بارداری

 کنترل تهوع و استفراغ در بارداری
کنترل تهوع و استفراغ در بارداری

بروز حالت تهوع و به دنبال آن استفراغ امری نگران کننده برای تمامی بانوانی است که در این دوره حساس می باشند.

متخصصان معتقدند که عمده این آسیب ها در ابتدای صبح بوده و ممکن است به صورت ناشتا برای فرد آزار دهنده باشد، بهتر است که به محض بیدار شدن تکه ای نان یا بیسکویت شیرین را میل کرده تا از تهوع و استفراغ جلوگیری کند.

تا زمانی که مادر در خواب است چنین حالتی را نداشته اما به محض بیدار شدن و ترشح سایر هورمون ها این حالت شدت گرفته و مادر نمی تواند سیستم جسمانی خود را کنترل کند.

بهتر است که هر چه سریعتر خوراکی ساده اما مناسب را مصرف کنید تا از تهوع جلوگیری کرده و مانع از بروز استفراغ شود.

بهتر است مادرانی که در دوره بارداری با تهوع و استفراغ مداوم مواجه هستند از غذاهای ملین و آبکی استفاده نکند، البته مصرف غذاهای چرب و سنگین برای این بانوان گزینه مناسبی نخواهد بود و بهتر است که حتماً از غذاهای سالم و سبک استفاده کنید.

مصرف انواع میوه جات و انواع مغزیجات در این دوره کمک می‌ کند تا سیستم جسمانی مادر تقویت شده همواره از آسیب های مختلف دور خواهند ماند.

همچنین عاملی برای پیشگیری از بروز تهوع در بارداری خواهد بود به همین دلیل مصرف خوراکی های کم حجم و مقوی می تواند نیاز بدن را تامین کرده از بروز حالت تهوع و استفراغ جلوگیری نمایند.

خطرات استفراغ در بارداری

خطرات استفراغ در بارداری
خطرات استفراغ در بارداری

بروز استفراغ و تهوع در سه ماهۀ اول بارداری امری کاملاً شایع است که برای افراد با شدت های متفاوت رخ می‌ دهد، اما زمانی که سن بارداری افزایش پیدا می‌ کند تهوع کمتر شده و فرد به حالت ثابت خواهد رسید.

اما متخصصان بروز حالت تهوع و استفراغ را برای بانوان خطرناک می‌ دانند و تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتوانند مانع از بروز این آسیب شوند.

از مهمترین خطراتی که ممکن است تهوع و استفراغ برای مادر به همراه داشته باشد کم آب شدن بدن و نهایتا آسیب به جنین خواهد بود.

اگر بدن مادر کم آب شود سبب بروز یبوست و مشکلات گوارشی با شدت زیاد خواهد شد، اما باید بدانید که راه‌ حل این آسیب مصرف مایعات زیاد است.

از طرف دیگر بروز استفراغ روند جذب بسیاری از ویتامین را با اختلال مواجه کرده و بدن نمی تواند مواد مغذی مناسب را دریافت کند.

از این جهت روند رشد جنین نیز با اختلال مواجه شده و مادر علاوه بر ضعف های شدید در دوران بارداری ممکن است اختلالاتی مانند پوکی استخوان یا مشکلات مفصلی را بعد از زایمان تجربه کند.

استفراغ و حالت تهوع در بارداری ممکن است امری شایع باشد اما در موارد شدید بسیار خطرناک بوده و مادر باید تحت درمان قرار بگیرد و در صورت نیاز در مراکز درمانی بستری شود.

پس از شدت گرفتن حالت تهوع و بروز استفراغ، مادران با کمبود شدید پتاسیم مواجه میشوند هر چند که مشکلات کبدی هم پس از آن اتفاق افتاده و ممکن است فرد آسیب های بسیاری را متحمل شود و قطعا روند بارداری را بسیار سخت و طاقت فرسا می کند.

البته در این شرایط احتمال بروز زایمان زودرس نیز افزایش پیدا می‌ کند که علاوه بر به خطر افتادن سلامت مادر برای جنین می تواند آسیب آفرین باشد.

اگر اقدامات لازم برای کنترل تهوع و استفراغ انجام نشود همه روزه مادر ضعیف تر شده و ممکن است با سرگیجه های مداوم و یا غش کردن مواجه شود در چنین شرایطی جنین هم در معرض آسیب‌ های خطرناک قرار می گیرد و اگر هنگام سرگیجه و غش کردن ضربه به شکم مادر وارد شود خطرات زیادی برای جنین و سلامت کیسه آب و سایر اندام های داخلی خواهد داشت.

با این حال پزشکان سعی دارند با بهترین روش اقدام به کنترل و درمان این عارضه نمایند، در غیر این صورت به آسیبی بزرگ و مشکل ساز تبدیل خواهد شد.

درمان حالت تهوع و استفراغ در بارداری

درمان حالت تهوع و استفراغ در بارداری

بهترین روش برای درمان و کنترل تهوع و استفراغ این است که از غذاهای سبک و خوش طعم استفاده کنید و بهتر است که فاصله بین غذا و نوشیدنی خود را حداقل نیم ساعت قرار دهید، به هیچ عنوان پس از مصرف مایعات تکان های شدید نداشته و بهتر است تحرک کمی داشته باشید تا غذا در معده شخص باقی مانده و دچار برگشتن نشود.

بهتر است که مواد کم حجم و مقوی را مصرف کنید تا با حجم حدود مواد خوراکی بتوانید نیاز بدن را به خوبی تامین کنید، در این شرایط مصرف میوه جات و انواع سبزیجات دارای فیبر برای شما مناسب خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *