یکی از بیماری های شایع و البته خطرناک مربوط به ناحیه رحم آندومتریوز نام دارد که می تواند سایر بخش های خارجی رحم را مورد تهاجم قرار داده و عوارض زیادی را از خود به جای می گذارد.
هنگام بروز آندومتریوز تخمدان ها و عضله های رحم مهمترین بخش هایی هستند که مورد تهاجم قرار گرفته و می تواند آسیب های زیادی را در روند باروری بانوان به وجود آمد.
به طور معمول اگر آندومتریوز برای رحم اتفاق بیفتد قطعا دوران قاعدگی تعادل و زمان مناسب و مشخصی نداشته و می تواند سبب ایجاد مسدودیت در لوله های رحم شود.
از مهمترین علائم آندومتریوز می توان به دردهای مزمن اشاره کرد.
البته اگر در این دوره قاعدگی اتفاق بیفتد درد و گرفتگی زیادی را برای افراد به همراه داشته و این درد حتی در هنگام مقاربت جنسی نیز ادامه خواهد داشت.
معمولا این افراد دوره پریود را بیش از ۷ روز طی کرده و در طی این دوران درد های شدید و طاقت فرسا را تجربه می کنند.
نا گفته نماند که با وجود آندومتریوز افراد مشکلات روده ای و یا مثانه ای را هم متحمل شده و علاوه بر درد، اسهال، نفخ و یبوست را به کرات تجربه می کنند.
البته احتمال وجود خون در مدفوع و ادرار نیز افزایش پیدا کرده و به دنبال آن افراد احساس تهوع، استفراغ و خستگی مداوم را تجربه خواهند کرد.
باید بدانید که آندومتریوز یکی از بیماری های خطرناک برای رحم است که باید به محض مشاهده علائم اولیه و تشخیص آن توسط پزشک سریعا اقدامات لازم را برای درمان انجام دهید.
اگر آندومتریوز درمان نشود هموار شدت آسیب بیشتر شده و می تواند باعث بروز ناباروری در بانوان شود.
طبق آمار انجام شده ۵۰ درصد علت ناباروری بانوان مربوط به وجود آندومتریوز است که ممکن است حتی بانوان از وجود این عارضه مطلع نباشند.
با وجود این آسیب افراد بیمار بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار می گیرند و بروز کیست تخمدان و هرگونه التهابات لگنی هم امری اجتناب ناپذیر است که به واسطه وجود آندومتریوز اتفاق می افتد.
با این حال نباید مشکلات روده و مثانه و ایجاد چسبندگی را در رحم نادیده بگیرید.
تمامی موارد ذکر شده هر کدام خطرات زیادی به همراه داشته و می تواند این عضو حیاتی بدن بانوان را با آسیب های بسیار جدی مواجه کند که در مواردی پزشک مجبور میشود برای حفظ سلامت افراد این عضو از بدن خارج کرده و به دنبال آن آسیب های مختلف و عدم باروری برای بانوان رخ خواهد داد.
بهتر است که به محض تشخیص آندومتریوز روش های درمانی را انجام دهید و به هیچ عنوان این عارضه دردناک را دست کم نگیرید.
عوامل موثر در بروز آندومتریوز


امروزه بسیاری از بانوان با افزایش آگاهی سعی دارند به درستی از سلامت خود مراقبت کرده و هرگونه خطرات و آسیب های احتمالی مانند آندومتریوز را هرچه سریعتر درمان کرده و برطرف نمایند.
اما باید بدانید که چندین عامل می تواند احتمال ابتلاء به آندومتریوز را افزایش دهند و برخی از آنها کاملا اجتناب ناپذیر هستند.
با افزایش سن و عبور از دهه ۳۰ و ۴۰ زندگی برخی از بانوان ممکن است در معرض این آسیب قرار بگیرند.
البته مسائل ژنتیکی هم نقش بسیار زیادی در ابتلا به بیماری های زنانه دارند و اگر چند تن از نزدیکان شما به آندومتریوز مبتلا بوده اند ممکن است شما نیز در معرض این آسیب قرار بگیرید.
سابقه پزشکی افراد مانند عفونت های لگنی، مشکلات رحمی به صورت مادرزادی و خونریزی های خارج از موعد می تواند علت و نشانه ای از آندومتریوز باشد، که در صورت عدم رسیدگی سبب ایجاد این عارضه خواهد شد.
باید بدانید که اگر دوره های قاعدگی و خونریزی شما بیش از هفت روز طول می کشد و یا چرخه قاعدگی کمتر از ۲۷ روز دارید ممکن است خطر ابتلا به آندومتریوز را نیز افزایش دهید.
مصرف انواع الکل و کافئین در مقادیر بسیار زیاد می تواند موجب افزایش استروژن شده و همواره سلامت شما را به خطر می اندازد و بیش از دیگر افراد در معرض آندومتریوز قرار می گیرید.
همچنین سایر بیماری ها مانند انواع آلرژی، آسم، خود ایمنی، سرطان های مربوط به رحم و تخمدان و سرطان سینه می توانند عاملی مهم برای بروز آندومتریوز باشند.
روش های درمانی آندومتریوز


عموم بانوان بعد از ایجاد هرگونه آسیب و اتفاقات نامتعارف در ناحیه رحم به پزشک مراجعه می کنند و متخصصان آزمایشات و معاینات گوناگون را انجام داده تا از وجود عوارض مختلف مطلع شوند.
اگر عارضه پیش آمده آندومتریوز باشد متخصصان می توانند سریع ترین روش های درمانی را آغاز کرده و شما را از اتفاقات جدی تر محفوظ بدارند.
در مرحله اول متخصصان مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی را آغاز خواهند کرد و انواع مسکن های قوی مانند ایبوپروفن برای شخص در نظر گرفته میشود تا در مرحله اول بتوانند درد ناشی از آندومتریوز را کنترل کنند.
در مراحل بعدی متخصصان درمان را با مصرف هورمون های مناسب ادامه می دهند، انواع قرص های ضد بارداری و یا هورمون آزادکننده گونادوتروپین از جمله مواردی هستند که می توانند در بهبود این عارضه تاثیر گذار باشند.
اگر شدت و میزان آندومتریوز بسیار زیاد باشد در کنار مصرف انواع دارو متخصصان گاها مجبور میشوند که با استفاده از جراحی بخش هایی از رحم که مبتلا به اندومتریوز می باشند را برداشته و سلامت تخمدان ها را حفظ کنند.
حتی اگر تخمدان ها هم در معرض این آسیب قرار بگیرند متخصصان برای برداشتن هر دو تخمدان اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
قطعا بعد از این شرایط ناباروری اتفاق می افتد اما اگر بدون وجود تخمدان ها بخشی اصلی رحم باقی بماند شما می توانید در آینده بارداری را با آی وی اف انجام داده و هیچ گونه نگرانی بابت فرایندهای بارداری نخواهید داشت.
در موارد دیگر متخصصان برای بهبود آندونتریوز از لیزر درمانی استفاده می کنند تا بتوانند با کمترین میزان آسیب به تخمدان ها رحم را از چنین بیماری خطرناکی محفوظ بدارند.
باید بدانید که آندومتریوز با تمامی خطراتی که برای سلامت افراد به همراه دارد قابل درمان است.
به شرط آنکه در مراحل اولیه وجود چنین آسیبی تشخیص داده شود تا متخصصان بتوانند درمان های قطعی و کوتاه مدت را برای حفظ سلامت شما انجام دهند.
آیا آندومتریوز درمان قطعی دارد؟
بروز برخی از مشکلات و آسیب های جسمانی در ناحیه رحم محدودیت ها و آسیب های زیادی را برای بانوان به همراه دارد که هر کدام از آنها باید با دقت و تحت نظر متخصصان به طور کامل درمان شوند.
یکی از آسیب های شایع آندومتریوز نامیده میشود که مربوط به میزان هورمون های جنسی و تغییراتی است که در بافت خارجی رحم اتفاق می افتد.
معمولاً تمامی بانوانی که به اندومتریوز مبتلا هستند هنگام آغاز قاعدگی دردهای بسیار شدید و پیوسته را تجربه کرده و اگر این عارضه درمان نشود به مرور زمان تاثیرات منفی و مشکلات متعددی را به همراه خواهد شد.
بانوانی که با آندومتریوز مواجه هستند علاوه بر درد هنگام قاعدگی و روابط جنسی معمولاً آسیب های زیادی را در زمان تخمک گذاری احساس می کنند.
البته این بانوان ممکن است کاهش قدرت باروری را تجربه کرده و به دنبال آن تهوع در دوره قاعدگی به صورت پیوسته با آنها همراه است.
دلایل مختلفی برای بروز آندومتریوز وجود دارد و اگر بتوانید آسیب های پیش آمده در نواحی مختلف بدن را درمان کنید ممکن است بر این عارضه نیز اثرگذار بوده و روند بهبود آن سرعت می یابد.
متخصصان و پزشکان امروزه درمان های قطعی برای بهبود آندومتریوز را در پیش گرفته و می توانند بانوان را از آسیب های جانبی و خطرات بیشتر محفوظ بدارند.
یکی از روش های موثر و البته کاربردی برای درمان آندومتریوز هورمون تراپی می باشد، پزشکان به این واسطه تعادل هورمونی را در بدن برقرار کرده و در کنار آن مصرف داروهای ضد التهاب و غیر استروئیدی می تواند بدن را به وضعیت ایده آل برساند.
در مواردی پزشکان سعی دارند تا با انجام جراحی های خاص و یا دارو درمانی تا حد زیادی آندومتریوز را کنترل کنند.
اگر این عارضه در بدن باقی بماند مشکلات و عوارض زیادی به همراه داشته و باعث ناباروری در برخی از بانوان خواهد شد، با این حال باید بدانید که در کنار فرایندهای درمانی انجام روش های خاص مانند طب سنتی و مراقبت های خانگی نیز می تواند به درمان آندومتریوز کمک زیادی کند.
با وجود روش های درمانی موثر ابتلا به آندومتریوز امروزه نگران کننده نخواهد بود و پزشکان با توجه به تجربه بسیار زیاد و روش های درمانی نوینی که در اختیار دارند می توانند خیلی سریع و به طور قطعی این مسئله را درمان کنند.
اگر فرآیند درمان آندومتریوز به درستی و تا آخرین مرحله تحت نظر متخصصان طی شود فرد سلامت خود را به دست آورده و هرگز با مشکلات و آسیب های مختلف مواجه نخواهید شد.
حتما می دانید که هورمون ها تاثیر مستقیمی بر سلامت بدن و کارکرد سایر ارگان های حیاتی دارند، البته ناحیه رحم به دلیل فعالیت پیوسته و روند تخمک گذاری بیش از دیگر اندام ها در معرض آسیب قرار می گیرد و اگر پزشک آندومتریوز را به طور قطعی اعلام کند روش های درمانی موثر نیز پیش روی افراد قرار داده میشود.
روش هایی که امروزه برای درمان آندومتریوز انجام میشود موثر و کاربردی هستند و متخصصان با توجه به وضعیت جسمانی بیمار بهترین شیوه را نیز انتخاب خواهند کرد.
مشکلات و بیماری های خاص مانند آندومتریوز دیگر ترسناک و هراس آفرین نیست و می توانید با تکیه بر تشخیص پزشک و طی کردن روند درمان به طور کامل از بروز عوارض بیشتر و همچنین آسیب های خطرناک و دائمی محفوظ بمانید.