تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر از آن دسته آزمایشاتی است که انجام آن برای همه بانوان الزامی و ضروری می‌ باشد زیرا متخصصین به این واسطه می‌ توانند هرگونه سلول‌ های غیر طبیعی در دهانه رحم را شناسایی کرده و خیلی زود به این آسیب‌ های وسیع و پیشرونده پی خواهند برد.

به واسطه انجام تست پاپ اسمیر متخصصان می‌ توانند سرطان دهانه رحم را شناسایی کرده و اگر سلول‌ های بالقوه پیش سرطانی در این محدوده حضور داشته باشند به راحتی مشخص شده و شدت آسیب نیز معین میشود.

از طرفی متخصصان با انجام تست پاپ اسمیر می‌ توانند ابتلای افراد به ویروس پاپیلومای انسانی را تایید یا رد کنند، از طرف دیگر اگر افراد با عفونت‌ های شایع مقاربتی مواجه باشند تنها راه بررسی این اختلالات انجام تست پاپ اسمیر است.

به طور کلی آزمایش پاپ اسمیر فرایندی آسان اما دقیق است و اگر در شرایط مساعد انجام شود نتیجه به دست آمده بدون خطا بوده و متخصصان به این واسطه می‌ توانند هرگونه آسیب‌ های موجود در این محدوده حساس را ارزیابی کنند.

انجام تست پاپ اسمیر برای همه بانوان الزامی است به ویژه کسانی که به طور مداوم از انواع دخانیات همچون سیگار استفاده می‌ کنند و یا کسانی که در گذشته به سرطان دهانه رحم مبتلا شده‌ اند.

اما اگر متخصصان متوجه شوند که افراد به ویروس اچ‌ آی‌ وی مبتلا هستند و یا از ضعف شدید سیستم ایمنی رنج می‌ برند فرد را ملزم به انجام تست پاپ اسمیر کرده و پزشکان فواصل انجام آزمایش را کوتاه‌ تر می‌ کنند.

نکته مهمی که در روند انجام تست پاپ اسمیر باید بدانید مدت زمان انجام آن و سن افراد برای این آزمایش است همه بانوان می‌ توانند از سن ۲۱ سالگی تا ۲۹ سالگی به طور مرتب هر سه سال یک بار تست پاپ اسمیر را انجام دهند.

از سن ۳۰ تا ۶۵ سالگی هر سه سال یک بار این آزمایش انجام میشود و در مواردی برای بانوان هر ۵ سال یک بار نیز کفایت خواهد کرد.

اما با افزایش سن و عبور از  ۶۵ سالگی بانوان کمتر در معرض سرطان دهانه رحم قرار می‌ گیرند، از این سن به بعد ضرورتی برای انجام تست پاپ اسمیر وجود ندارد مگر آنکه در موارد خاص پزشک انجام این نوع غربالگری را برای بانوان الزامی بداند.

آمادگی برای تست پاپ اسمیر

آمادگی برای تست پاپ اسمیر
آمادگی برای تست پاپ اسمیر

مهم است که برای انجام تست پاپ اسمیر تمام نکاتی که پزشک به شما اعلام می‌ کند را رعایت کرده تا نتیجه آزمایش بدون خطا حاصل شود، قطعاً در این شرایط متخصصان با تکیه بر نتایج به دست آمده متوجه خواهند شد که آیا وضعیت رحم در خطر است یا نه و اگر آسیبی در این محدوده وجود داشته باشد شدت و نوع آن مشخص شده و متخصصان می‌  توانند خیلی سریع و فوری بهترین روش درمانی را در پیش بگیرند.

همواره به یاد داشته باشید که دو روز قبل از انجام تست پاپ اسمیر داشتن رابطه جنسی واژینال ممنوع است، همچنین دو روز قبل از این تست نمی‌ توانید از تامپون استفاده کنید و در این تایم هرگز نباید با انواع شوینده، فوم و محصولات ضدعفونی کننده ناحیه واژن را شستشو دهید.

در این دوران دوش واژینال ممنوع است و به هیچ عنوان از ژل‌ های ضد بارداری استفاده نکنید، به یاد داشته باشید که شستن واژن با سرکه و حتی آب می‌ تواند نتیجه پاپ اسمیر را با اختلال مواجه کند.

همچنین مهم است که در زمان مناسب و ۵ روز بعد از اتمام قاعدگی برای انجام این غربالگری اقدام کنید.

معمولا در مواقع دیگر با وجود ترشحات واژن و یا برهم خوردن تعادل هورمون‌ ها شرایط برای یک تست دقیق فراهم نیست و متخصصان این دوره زمانی را ضمن رعایت این نکات بهترین فرصت برای انجام تست پاپ اسمیر می دانند.

نحوه انجام تست پاپ اسمیر

نحوه انجام تست پاپ اسمیر
نحوه انجام تست پاپ اسمیر

برای انجام تست پاپ اسمیر مهم است که تمامی نکات گفته شده از طرف پزشک را رعایت کنید پس از آن شرایط برای یک غربالگری دقیق مهیاست و متخصصان با نمونه برداری از دهانه رحم می‌ توانند این آزمایش را انجام دهند.

برای شروع نمونه برداری از دهانه رحم متخصصان به واسطه دستگاهی به نام اسپکولوم دهانه واژن را باز نگه داشته و با استفاده از ابزارهای فلزی یا پلاستیکی سعی دارند که دسترسی به دهانه رحم را ممکن کنند، پس از آن متخصصان با استفاده از یک برس کوچک که البته منعطف است خراشی را به آرامی در سلول‌ های رحم اعمال می‌ کنند و می‌ توانند نمونه برداشت شده را جهت انجام آزمایش به آزمایشگاه انتقال دهند.

به خاطر داشته باشید که فرایند نمونه برداری از دهانه رحم تنها برای چند لحظه اتفاق می‌ افتد و ممکن است در همان لحظه تنها حس گرفتگی محدودی را در قسمت پایینی شکم تجربه کنید، تست پاپ اسمیر به هیچ عنوان خطر یا دردی را برای افراد به همراه نداشته و ممکن است کمی درد و حتی لکه بینی را فقط برای چند ساعت بعد از نمونه برداری تجربه کنید.

متخصصان نمونه برداشت شده را در محلول مخصوص قرار داده و به آزمایشگاه انتقال می‌ دهند فاکتورهای مختلفی از طریق این نمونه مورد بررسی قرار گرفته و متخصصان می‌ توانند سلامت و یا انواع آسیب‌ ها  و بیماری‌ های مربوط به رحم را به این واسطه بررسی کنند.

هر آنچه که باید در مورد پاپ اسمیر بدانید؟

هر آنچه که باید در مورد پاپ اسمیر بدانید؟
هر آنچه که باید در مورد پاپ اسمیر بدانید؟

حال که با اهمیت و ضرورت انجام تست پاپ اسمیر آشنا شده‌ اید مهم است که نکات تکمیلی را در مورد این آزمایش دانسته تا با آگاهی بیشتر بتوانید در مدت زمان مشخص شده از طرف پزشک برای این آزمایش و نمونه برداری اقدام کنید.

متخصصان به واسطه انجام تست پاپ اسمیر می‌ توانند سرطان دهانه رحم را تشخیص دهند البته این تست به هیچ عنوان دردآور نبوده و خونریزی و محدودیت‌ های زیادی را برای بانوان به همراه نخواهد داشت.

احتمال خطا برای انجام تست پاپ اسمیر در دوران قاعدگی وجود دارد اما بعد از ۵ روز وضعیت هورمون‌ ها و دهانه رحم به حد متعادل رسیده و شرایط برای یک نمونه‌ گیری دقیق فراهم می‌ باشد.

تست پاپ اسمیر یک آزمایش بسیار دقیق و کم خطاست و با انجام آن احتمال مرگ و میر تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده و متخصصان می‌ توانند پیش از گسترش آسیب‌ ها و بیماری‌ های خطرناک به وضعیت رحم پی برده و سایر روش های درمانی تاثیر بهتری خواهند داشت.

همه بانوانی که فعالیت جنسی را آغاز می‌ کنند در معرض ابتلا به ویروس اچ‌ پی‌ وی قرار می‌ گیرند، با انجام تست پاپ اسمیر پزشک می‌ تواند تشخیص دهد که آیا این ویروس فعال در بدن افراد وجود دارد یا خیر، این آلودگی در مواردی ممکن است بدون نشانه و علائم باشد اما گسترش آسیب سلامت فرد را به خطر انداخته و گاهاً می‌ تواند به نوعی بیماری خاموش تلقی شود.

اما گاهاً متخصصان انجام تست پاپ اسمیر را برای افراد الزامی می‌ دانند و با توجه به علائم پیش آمده تنها تست پاپ اسمیر است که پزشک را از وضعیت رحم مطلع می‌ کند، اما اگر دختران باکره بخواهند ضمن انجام تست پاپ اسمیر سلامت بکارت را هم حفظ کنند این کار عملاً غیر ممکن است زیرا با وارد کردن ابزارهای مخصوص جهت نمونه برداری پرده بکارت آسیب دیده و قابلیت ترمیم ندارد.

در چنین مواقعی متخصصان از سایر روش‌ های جایگزین استفاده می‌ کنند و گاهاً انجام لاپاراسکوپی و حتی نمونه برداری به واسطه جراحی را گزینه مناسب‌ تری می‌ دانند هر چند که عکسبرداری و انجام آزمایشات مختلف می‌ تواند در این زمینه به پزشک کمک کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *