هیسترکتومی

هیسترکتومی

هیسترکتومی چیست؟

زمانی که آسیب‌ ها و بیماری‌ های رحمی اتفاق می‌ افتد متخصصان با توجه به وسعت بیماری روش های درمانی متفاوتی را در پیش می‌ گیرند، اگر بافت رحم به طور کامل تخریب شده باشد و افراد با بیماری‌ هایی همچون سرطان رحم، فیبروم و یا خونریزی‌ های غیر عادی مواجه باشند پزشکان جراحی هیسترکتومی را روش درمانی مناسبی می‌ دانند.

هیسترکتومی نوعی جراحی است که در طی آن بافت رحم به طور کامل برداشته میشود و در پی برداشت رحم اختلالاتی همچون خونریزی های غیر طبیعی، پرولاپس رحم، فیبروم و سرطان رحم درمان میشود.

معمولاً این عمل دوره نقاهت طولانی مدتی دارد اما اگر با مراقبت‌ های دقیق این زمان را سپری کنید نتایج بسیار خوبی را از این شیوه درمانی کسب کرده و عوارض ناشی از عدم حضور رحم را متحمل نخواهید شد.

هیسترکتومی زمانی انجام میشود که متخصصان علاوه بر دهانه رحم دیگر بافت‌ ها را آسیب دیده بدانند، به عنوان مثال اگر بافت‌ های اطراف رحم، لوله‌ های فالوپ و تخمدان‌ ها هم آسیب دیده باشند همگی برداشته شده و بافت رحم به طور کامل خارج میشود.

با انجام جراحی هیسترکتومی بانوان به یکباره وارد دوره یائسگی میشوند و نیاز است که با دارو درمانی یا هورمون تراپی شرایط بدن را در حد متعادل نگه دارند.

این جراحی به سه صورت انجام میشود، نوع اول هیسترکتومی کامل نام دارد که دهانه رحم برداشته شده و تخمدان‌ ها در جای خود باقی می‌ مانند، نوع دیگر این جراحی را هیسترکتومی جزئی می‌ نامند، در این روش درمانی فقط قسمت فوقانی رحم برداشته میشود و دهانه رحم در جای خود باقی خواهد ماند.

اما روش دیگر برای انجام جراحی هیسترکتومی را رادیکال می‌ نامند، در این روش درمانی معمولا بافت‌ های اطراف رحم نیز برداشته میشود و معمولاً این روش برای بانوان مبتلا به سرطان توصیه میشود.

اگر متخصصان برای برداشتن بافت رحم برشی را بر روی شکم ایجاد نکنند و این عمل از طریق واژن انجام شود به آن هیسترکتومی واژینال می‌ گویند، این روش درمانی کاملا کم تهاجم بوده و دوره نقاهت کمتری خواهد داشت.

آیا فیبروم های رحمی به وسیله جراحی هیسترکتومی برداشته می شود؟

آیا فیبروم های رحمی به وسیله جراحی هیسترکتومی برداشته می شود؟
آیا فیبروم های رحمی به وسیله جراحی هیسترکتومی برداشته می شود؟

فیبروم‌ رحم یکی از آسیب‌ هایی است که ممکن است بانوان در سنین مختلف تجربه کنند، این عارضه معمولا با علائمی هم چون قاعدگی دردناک و احساس فشار و تورم در ناحیه شکم همراه است.

همچنین بانوان مبتلا به فیبروم مشکلاتی همچون درد در ناحیه لگن و کمر را تجربه کرده و به مرور زمان دردهای شکمی پیوسته میشود.

اما متخصصان برای رفع و بهبود این نوع آسیب از سایر روش‌ های درمانی استفاده می‌ کنند، اگر فیبروم‌ ها کوچک و جزئی باشند دارو درمانی روش مناسب و موثری خواهد بود اما اگر این عارضه وسعت پیدا کند و تعداد فیبروم‌ ها افزایش یابد متخصصان با انجام جراحی می‌ توانند برای بهبود این آسیب اقدام کنند.

یکی از روش‌ های موثر برای درمان آسیب‌ های رحمی هیسترکتومی است، عموماً این روش جراحی برای بانوانی استفاده میشود که به سرطان رحم مبتلا باشند.

متخصصان برای تمامی بانوانی که علاوه بر سرطان رحم به سارکوم رحم و یا فیبروم مبتلا هستند می‌ توانند جراحی هیسترکتومی را انجام داده و روشی موثر و کاربردی می‌ باشد.

به یاد داشته باشید که هیسترکتومی یک روش درمانی کم تهاجم است و اگر به صورت لاپاراسکوپی انجام شود عوارضی در پی ندارد.

متخصصان تصمیم گیرنده نهایی برای درمان فیبروم‌ های رحمی هستند و اگر پزشک تشخیص دهد که در این شرایط عمل هیسترکتومی برای بانوان مناسب است باید این روش را انجام داده و در عملکرد پزشک و تشخیص متخصصان تردید نکنند.

آیا بعد از جراحی هیسترکتومی افراد دچار خشکی واژن می شوند؟

آیا بعد از جراحی هیسترکتومی افراد دچار خشکی واژن می شوند؟
آیا بعد از جراحی هیسترکتومی افراد دچار خشکی واژن می شوند؟

یکی از مشکلات پنهان اما آسیب رسان برای بانوان خشکی واژن است، زمانی که بانوان تحت درمان قرار می‌ گیرند و جراحی‌ هایی مانند هیسترکتومی را انجام می‌ دهند شانس ابتلا به خشکی واژن را بیش از دیگر بانوان خواهند داشت.

اما علت اصلی این عارضه کاهش میزان هورمون‌ های زنان است، اگر پزشک با انجام جراحی هیسترکتومی اقدام به برداشت تخمدان‌ ها کند و یا بخش‌ هایی از بافت رحم را خارج کنند به مرور زمان عملکرد این بافت حساس دچار اختلال شده مشکلاتی همچون خشکی واژن اتفاق می‌ افتد.

تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد که مهمترین علت خشکی واژن یائسگی است، اگر بانوان در پی انجام جراحی هیسترکتومی بافت رحم را به طور کامل خارج کنند به صورت ناگهانی وارد دوره یائسگی میشوند و میزان هورمون‌ها تغییر کرده و شرایط بانوان کمی متفاوت‌ تر از قبل خواهد بود.

از این رو بانوان خیلی زود شاهد خشکی زیاد واژن بوده و از این بابت مشکلاتی مانند سوزش و خارش شدید را تجربه می‌ کنند.

به مرور زمان خشکی واژن به کاهش میل جنسی منجر شده و افراد وارد پروسه‌ های درمانی شدیدتر خواهند شد و نیاز است که با مصرف انواع هورمون برای رفع خشکی واژن اقدام کنند.

چه شباهتی بین جراحی های میومکتومی و هیسترکتومی وجود دارد؟

چه شباهتی بین جراحی های میومکتومی و هیسترکتومی وجود دارد؟
چه شباهتی بین جراحی های میومکتومی و هیسترکتومی وجود دارد؟

جراحی میومکتومی و هیسترکتومی دو روش متفاوت برای درمان آسیب‌ های رحمی هستند، اما این شیوه‌ های درمانی از جهاتی به یکدیگر شباهت داشته که در ادامه مطلب مهمترین آنها را برایتان شرح خواهیم داد.

همواره مهم است بدانید که جراحی‌ های رحمی معمولاً به صورت شکمی و یا لاپاراسکوپی انجام میشوند، متخصصان می‌ توانند هیسترکتومی را به روش لاپاراسکوپی انجام داده و در مواردی که پزشک نیاز به دسترسی بیشتر به بافت آسیب دیده دارد عمل به صورت باز انجام میشود.

اما دیگر شباهت جراحی میومکتومی و هیسترکتومی مربوط به روند جراحی خواهد بود، زمانی که آسیب‌ های رحمی اتفاق می‌ افتند متخصصان تمام تلاش خود را به کار می‌ گیرند تا فقط بافت آسیب دیده را خارج کنند و دیگر قسمت‌ های رحم در جای خود باقی خواهند ماند، این عمل را میومکتومی می‌ گویند، اما اگر پزشک بتواند با جراحی هیسترکتومی چنین روشی را انجام دهد به نتایج خوبی رسیده و درمان بیماری انجام می‌ پذیرد.

با این حال به یاد داشته باشید که میومکتومی و هیسترکتومی روش‌ های مجزا و متفاوتی هستند اما پزشک می‌ تواند با این روش‌ های درمانی تنها قسمت‌ های آسیب دیده از رحم را درمان کند و با خارج کردن بافت آسیب دیده سلامت دیگر قسمت‌ ها تضمین خواهد شد.

مراقبت های بعد از هیسترکتومی

مراقبت های بعد از هیسترکتومی
مراقبت های بعد از هیسترکتومی

بعد از انجام جراحی هیسترکتومی نیاز است که بانوان حداکثر ۵ روز در بیمارستان بستری مانده تا تحت نظر قرار بگیرند، به یاد داشته که بعد از ترخیص از بیمارستان داروهای تجویز شده از جمله مکمل‌ ها، داروهای هورمونی و آنتی بیوتیک را در زمان بندی مناسب استفاده کنید، بعد از این عمل بانوان باید به درستی از سلامت خود مراقبت کرده و در کنار پرهیز از جابجایی و بلند کردن اجسام سنگین روزانه مدتی کوتاه را به پیاده‌ روی اختصاص دهند.

همچنین برای آغاز روابط جنسی حتماً به پزشک مراجعه کرده و متخصصان با تشخیص دقیقی که دارند به شما اعلام می‌ کنند که آیا از نظر جسمانی شرایط انجام رابطه جنسی دارا هستید یا خیر.

در روزهای بعد از عمل هیسترکتومی حتماً از شکم‌ بند استفاده کنید تا روند بهبود را سریع تر تجربه کرده و با افتادگی شکم فشاری مضاعف به بخیه‌ ها وارد نمیشود، همچنین مهم است که از انواع میوه‌ ها و سبزیجات تازه استفاده کرده و انواع خوراکی‌ های حاوی پروتئین و غذاهای فیبردار را به صورت روزانه مصرف کنید.

همچنین نباید از مصرف کلسیم غافل شد و بهتر است انواع غذاهای فرآوری شده و شیرینی‌ های مصنوعی را از رژیم خود حذف نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *