میومکتومی

میومکتومی

درباره میومکتومی چه میدانید

رشد توده‌ های غیر سرطانی با نام فیبروم در رحم خطرات و عوارض زیادی در پی دارد که از شایع‌ ترین آنها باید به خونریزی‌ های وسیع و دردهای لگنی و شکمی اشاره کرد، متخصصان با روش‌ های تخصصی مانند میومکتومی اقدام به برداشتن فیبروم‌ های رحمی کرده و سلامت و عملکرد طبیعی این عضو مهم را به حالت قبل باز می‌ گردانند.

اگر متخصصان با جراحی میومکتومی فیبروم‌ ها را از رحم خارج کنند مشکلاتی همچون درد لگن، خونریزی‌ های نامنظم و پریودهای شدید رفع میشود، میومکتومی یک روش درمانی موثر برای تمامی بانوان است که با فیبروم‌ های وسیع مواجه هستند، این جراحی در شمار درمان‌ های کاربردی قرار گرفته و از نظر متخصصان فرایندی تایید شده می‌ باشد.

اگر بانوان با مشکلاتی همچون فیبروم، تکرر ادرار، خونریزی نامنظم و یا سیکل قاعدگی شدید مواجه باشند کاندیدای مناسبی برای عمل میومکتومی خواهند بود.

آیا جراحی میومکتومی راه مناسبی برای برداشت فیبروم های رحمی است؟

آیا جراحی میومکتومی راه مناسبی برای برداشت فیبروم های رحمی است؟
آیا جراحی میومکتومی راه مناسبی برای برداشت فیبروم های رحمی است؟

زمانی که پزشک تشخیص قطعی خود را مبنی بر وجود فیبروم در رحم می‌ گذارد بانوان با نگرانی‌ های زیادی مواجه شده و سعی دارند با بهترین روش درمانی این عارضه را بهبود ببخشند.

متخصصانی که در زمینه زنان و زایمان فعالیت دارند برای درمان و رفع فیبروم‌ های رحمی جراحی میومکتومی را روشی کاربردی دانسته و معتقدند که به این واسطه می‌ توانند سلامت رحم را حفظ کنند.

جراحی میومکتومی به منظور رفع فیبروم‌ ها انجام میشود و به دو صورت شکمی یا لاپاراسکوپی انجام می‌ پذیرد.

انجام جراحی میومکتومی به روش لاپاراسکوپی کمترین میزان جراحت و عوارض را برای بانوان به همراه دارد و در شمار عمل‌ های کم خطر قرار می‌ گیرد، با انجام این عمل پزشک می‌ تواند ضمن ایجاد یک برش کوچک در سطح شکم به بخش آسیب دیده دسترسی پیدا کرده و با ایجاد اصلاحات لازم فیبروم ها را خارج می‌ کنند.

دوره نقاهت و بهبودی کامل بعد از میومکتومی لاپاراسکوپی ۳ تا ۴ هفته خواهد بود اما اگر پزشک با انجام میومکتومی شکمی اقدام به برداشت فیبروم‌ های رحمی کند دوره نقاهت کمی حساس‌ تر سپری میشود، معمولاً این روش برای فیبروم های بسیار بزرگ کاربرد داشته و بهبودی کامل پس از ۴ الی ۶ هفته حاصل میگردد.

اما اگر فیبروم‌ ها بسیار کوچک و جزئی باشند متخصصان به واسطه میومکتومی هیسترسکوپی اقدام به برداشت این توده‌ ها می‌ کنند و عموم بانوان می‌ توانند با انجام این روش درمانی از آسیب‌ های ناشی از فیبروم‌ ها دور مانده و سلامت رحم حفظ می‌ گردد.

آیا میومکتومی باعث نازایی می شود؟

آیا میومکتومی باعث نازایی می شود؟
آیا میومکتومی باعث نازایی می شود؟

پس از ابتلا به فیبروم‌ های رحمی بانوان با این نگرانی مواجه هستند که آیا با وجود این عارضه و انجام راه‌ های درمانی مانند میومکتومی می‌ توانند بدون محدودیت برای بارداری اقدام کنند یا خیر.

تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد که میومکتومی یک روش درمانی ایمن برای برداشت فیبروم‌ های رحمی است و بعد از این عمل بانوان هیچ محدودیت و مشکلی برای بارداری نخواهند داشت.

با این حال به طور قطعی می‌ توان گفت که میومکتومی باعث نازایی نمیشود بلکه در این جراحی پزشک تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بخش‌ های مهم رحم را حفظ کنند تا بانوان جوان بتوانند به راحتی برای بارداری اقدام نمایند.

بعد از انجام جراحی میومیکتومی بانوان می‌ توانند برای بارداری اقدام کنند، اما به یاد داشته باشید که در این شرایط بهتر است که تحت نظر متخصصان قرار گرفته و پیش از اقدام به بارداری مجدداً وضعیت و سلامت رحم را بررسی کنید.

همواره به یاد داشته باشید که بعد از میومکتومی باید روند رشد فیبروم‌ ها ارزیابی شود زیرا امکان عود مجدد آنها وجود دارد، همچنین مهم است که بعد از جراحی تا بهبود کامل زخم‌ ها کمی صبور بوده تا مبادا مشکلاتی همچون عفونت اختلالی را در بارداری بانوان به وجود آورد.

چه شباهتی بین زایمان سزارین و جراحی میومکتومی وجود دارد؟

چه شباهتی بین زایمان سزارین و جراحی میومکتومی وجود دارد؟
چه شباهتی بین زایمان سزارین و جراحی میومکتومی وجود دارد؟

ذهنیت برخی از بانوان در مورد جراحی میومکتومی این است که روند انجام عمل را مشابه با سزارین می‌ دانند، این تفکرات تا زمانی درست است که جراحی میومکتومی به صورت شکمی انجام شود و متخصصان جراحی باز را به لاپاراسکوپی ترجیح دهند.

زمانی که آسیب دیدگی رحم بسیار زیاد است و توده‌ های فیبروم بزرگ تر از حد معمول هستند متخصصان برای خارج کردن این توده‌ های خوشخیم از جراحی شکمی استفاده می‌ کنند، عملی که در این ناحیه انجام میشود شباهت زیادی به سزارین داشته و عموماً با بیهوشی یا بی‌ حسی موضعی عمل آغاز میشود.

برای انجام این جراحی پزشک برشی کوچک را در بخش انتهایی شکم انجام داده تا دسترسی بهتری به رحم داشته باشند، پس از پاکسازی رحم از فیبروم‌ ها محل برش به واسطه بخیه‌ های جذبی یا سطحی به یکدیگر متصل شده و دوره نقاهت آغاز میشود.

بعد از انجام میومکتومی به روش شکمی نیاز است که حداقل دو هفته از سلامت خود مراقبت کرده و تا بهبود کامل زخم‌ ها و بخیه‌ ها از انجام هرگونه فعالیت‌ های جسمانی و تحرک زیاد خودداری نمایید.

عوارض شایع میومکتومی

عوارض شایع میومکتومی
عوارض شایع میومکتومی

ممکن است بعد از انجام جراحی میومکتومی بانوان عوارضی را تجربه کنند که مهمترین آنها را در این مطلب برایتان خواهیم گفت، به یاد داشته باشید که همه جراحی ها خطراتی همچون عفونت و خونریزی را به همراه دارند اما این عارضه در پی انجام میومکتومی در موارد محدود اتفاق می‌ افتد.

مشکل دیگری که بانوان مبتلا به فیبروم‌ های رحمی تجربه می‌ کنند عود مجدد این آسیب است، ممکن است بانوان پس از پدیدار شدن فیبروم‌ های رحمی نیاز به عمل‌ های جراحی داشته باشند و این مسئله آسیب‌ های زیادی را برای رحم به همراه دارد.

گاهی اوقات در پی انجام جراحی میومکتومی بافت رحم ضعیف‌ تر شده و یکپارچگی آن از بین می‌ رود در چنین شرایطی ممکن است بانوان عوارضی همچون پارگی دیواره رحم را تجربه کرده و این مسئله برای بانوانی که تمایل به بارداری دارند خطرآفرین و محدود کننده خواهد بود.

در پی برداشتن فیبروم‌ ها به روش میومکتومی ممکن است بانوان خونریزی‌ های وسیع را تجربه کنند، کم خون شدن بدن عواقب زیادی به همراه داشته و ممکن است هوشیاری فرد را تحت تاثیر قرار دهد، احتمال ایجاد اسکار پس از برداشت فیبروم به روش میومکتومی شکمی کاملاً شایع است، ممکن است علاوه بر ایجاد اسکار چسبندگی رحم اتفاق افتاده که عموماً عارضه‌ ای نادر خواهد بود.

یکی از مهمترین عوارضی که در پی انجام میومکتومی سلامت بانوان را تهدید می‌ کند بارداری بعد از جراحی است، از آنجایی که پزشک ضمن میومکتومی بافت‌ های آسیب دیده را برداشته و فیبروم‌ ها را خارج می‌ کند ممکن است رحم کمی آسیب پذیر باشد و در حین بارداری به ویژه در ماه‌ های بالاتر با بزرگتر شدن جنین و فشار به دیواره‌ های رحم مشکلات مختلف اتفاق می‌ افتد.

اگر بعد از جراحی میومکتومی بانوان با کم خونی شدید مواجه شوند مشکلاتی همچون بی‌ حالی، ضعف و رنگ پریدگی اتفاق می افتد، نیاز است که بعد از عمل بانوان از مکمل‌ های آهن و انواع ویتامین‌ ها استفاده نمایند تا عوارض ناشی از جراحی را متحمل نشوند.

بعد از انجام جراحی میومکتومی وضعیت رحم در فواصل زمانی کوتاه ارزیابی میشود و در صورت نیاز متخصصان هورمون درمانی را الزامی دانسته تا بتوانند شرایط و عملکرد رحم را به حالت طبیعی بازگردانند، این مسئله مستلزم مراقبت‌ های طولانی مدت است و ممکن است برای بانوان کمی محدود کننده باشد، اما مهم است که تحت نظر پزشک تمامی توصیه‌ ها و موارد گفته شده را انجام دهید تا مبادا عوارض خطرناک را تجربه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *